Fakultatív kirándulás Keszthely – Hévíz – Szigliget (Szent György – hegy) útvonalon

A kirándulás során a nyugati partot és az északi part egy rövid szakaszát járjuk be.

 

A nagyításhoz kattints a képre!

Tehát Siófokról indulunk reggeli után a 70-es úton. A Balaton déli partszakasza mentén haladunk: Balatonföldvár – Balatonszárszó – Balatonlelle – Fonyód – Balatonkeresztúr útvonalon egészen a nyugati partszakaszig. A nyugati partnál érjük el a Kis-Balatont. A tó elmocsarasodott részét nevezzük Kis-Balatonnak. Szigorúan védett terület, sajátos növény és állatvilág jellemzi. A Kis-Balatont talán Fekete István magyar író tette híressé. A legismertebb regénye a Tüskevár (a regény folytatása a Téli berek), mely a Kis-Balaton területén játszódik. Ebből a regényből film is készült.

A Kis-Balaton mentén haladva jutunk Hévízre, ahol az autóbusszal egy kört teszünk a tó körül, majd fürdési lehetőséget biztosítunk. A belépő helyben fizetendő. Aki nem fürdik, az sétálhat egy jót a tó körül vagy körülnézhet a helyi kirakodóvásárban.

.Majd indulunk tovább Keszthelyre, ahol látogatást teszünk Magyarország egyik legszebb és legépebb kastélyában, a Festetics kastélyban.

A kastély az ország harmadik legnagyobb kastélya, mely nagyon jó állapotban maradt fenn. Itt  működik ma a Helikon Kastélymúzeum. A múzeumban helyi vezető segítségével ismerkedünk a kastély, a híres Festetics család történetével, a gyönyörű bútorokkal, festményekkel, szobrokkal és egyéb berendezési tárgyakkal. A kastély 18 terme között található Magyarország egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtára.

Délután indulunk tovább Szigligetre. A település már a Badacsony régióhoz tartozik és híres várromjáról és az Eszterházy család pincéjéről. A híres borospincében borkóstolót tartunk.

Ezzel a programmal zárunk és remélhetőleg emelkedett hangulatban térünk vissza Siófokra.

 

 

Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes