A Boszporusz ékköve Isztanbul – utazás pihenővel a bolgár tengerparton

6 nap / 5 éjszaka

Indulás:

2016. szeptember 5. (hétfő)

Érkezés:

2016. szeptember 10. (szombat)

Közlekedés:

Légkondicionált autóbusszal

Szállás:

3* szállodákban (Várna 2 éjszaka, Isztanbul 3 éjszaka), fürdőszobás szobákban

Ellátás:

Félpanzió (svédasztalos reggeli, 3 fogásos vacsora)

Idegenvezetés:

Magyarul beszélő idegenvezető Csíkszeredától Csíkszeredáig. Isztanbulban is magyarul beszélő helyi idegenvezető kalauzolja a csoportot.

PROGRAM

1. nap (2016. szeptember 5. – hétfő)

Indulás a kora reggeli órákban (a pontos időpontról az indulás előtt egy-két héttel adunk információt).

Felszállási lehetőség:

Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Tusnád(fürdő), Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Szentegyháza.

Folyamatos utazás a szükséges megállókkal Várna felé.

Az érkezést Várnába a késő délutáni órákban tervezzük. A szállás egy tengerparthoz közeli 3* szállodában lesz. A nap vacsorával végződik.

2.nap (2016. szeptember 6. – kedd)

Reggeli után Várna belvárosába utazunk: megtekintjük a Szűz Mária mennybemenetele székesegyházat, mely orosz mintára épült egy odesszai építőmester tervei alapján és amely az ország második legnagyobb ortodox katedrálisa.

Majd végigmegyünk Várna legimpozángsabb utcáján, mely sétáló utca. És látogatást teszünk a Primorszko parkban. A park 8 km hosszan fekszik a tengerpart mentén. Így a séta akár strandolással is végződhet. De itt található még az Állatkert, a Terrárium és a Delfinárium is. Ajánljuk azoknak, akik nem fürdéssel szeretnék a délutánt eltölteni.

A városnézés után szabadidő, pihenés a tengerparton következik, majd a vacsorával végződik.

Varna_tengerpart1

3. nap (2016. szeptember 7. – szerda)

Ezen a napon nagyon korán reggelizünk és folytatjuk az utazást Isztanbul felé. Az első hosszabb megállót Edirnében tervezzük.

Edirne-t a magyar történelemből Drinápoly néven ismerjük. A város az Oszmán Birodalom központja volt 1362 és 1453 között. A város legnevesebb épülete a Szelim mecset, melyet II. Szelim szultán építtetett. Az építőmester az Oszmán Birodalom legnevesebb építője, Szinán mester volt. A mecset minaretjei a legmagasabbak Törökországban. Kupolájának átmérője mindössze 20 cm-rel kisebb, mint az Hagia Sophia templom kupoláinak átmérője.

A híres épület megismerése után ebédszünetet tartunk, majd utazunk tovább Rodostó felé.

Rodostó is ismert magyar ‘zarándokhely’. Ebben a városban töltötte száműzetésének éveit II Rákóczi Ferenc 1718-tól egészen 1735-ben bekövetkezett haláláig. Emlékét őrzik. A ház, amiben lakott múzeumként működik.

A múzeumlátogatás után Isztanbul felé vesszük az irányt.  Érkezésünk a kora esti órákban várható.

Miután elhelyezkedtünk a szállodába, átadjuk magunkat a vacsora és a pihenés örömeinek.

4. nap (2016. szeptember 8. – csütörtök)

Reggeli után részben autóbuszos, részben gyalogos városnézésen veszünk részt. A városnézés során látjuk Isztanbul belvárosának főutcáit, a Bazárt, a Kék mecsetet, a Szulejmán dzsámit, a Galata és a Boszporusz hidat, a Dolmabahce palotát. Egészen a Szerelmesek dombjáig utazunk majd, amely már a város ázsiai kontinensen fekvő kerületeinek egyikében található. Erre a napra tervezzük a Kék mecset, a Hippodrom megtekintését is.

A városnézés a kora délutáni órákban végződik. A délutánt mindenki kedvére alakíthatja. Barangolhat a Bazárban vagy körülnézhet a fűszer piacon, megtekintheti a Bazilika Ciszternát, mely a város egyik legérdekesebb látnivalója. A program vacsorával végződik.

Akik az éjszakai Isztanbulra kíváncsiak, egy esti hajózáson vehetnek rész fakultatív program keretében.A program árát nem tartalmazza a részvételi díj. A programmal kapcsolatos információt.

5. nap (2016. szeptember 9. – péntek)

Reggeli után az Isztanbul leghíresebb épületegyüttesével ismerkedünk. Először a híres Hagia Sophia templomban teszünk látogatást, mely bizánci építésű és a a késő ókori építészet utolsó jelentős alkotásának számít. Monumentális, lélegzetelállító építmény. Idegenvezetői múltam első igazi katarzisát köszönhetem ennek az épületnek. Sugárzik belőle a történelem, a művészet nagysága, a spiritualitás. Kihagyhatatlan.

A székesegyház mögött található a Topkapi palota, mely több kisebb épületből és 4 udvarból áll. Úgy gondolom, hogy itt átélhetjük az Ezeregy éjszaka hangulatát. A komplexum illusztráció a meséhez. A legapróbb részletekig kidolgozott díszítésű épületek. Kívül nem annyira színesek, belül annál inkább. A szultánok gazdagságukról voltak híresek. A kincstárban saját szemünkkel győződhetünk meg erről a gazdagságról. A hárem is a mesék hangulatát idézi. Sok mindent megtudhatunk a szultánfeleségek életéről, ami nem is volt olyan mesés, mint amilyennek gondolnánk.

Több helyről megcsodálhatjuk az Aranyszarv-öböl, illetve a Márvány-tenger panorámáját.

A program kora délután végződik és szabadidő követi. Javasoljuk szabadidőben felkeresni:

A nap ismét vacsorával végződik majd.

6. nap (2016. szeptember 10. – szombat)

Hazautazás, melyet nagyon korán kezdünk. Ezen a napon a reggelit hideg csomagban kapjuk meg. Egész napos utazást tervezünk rendszeres megállókkal. Az Isztanbul – Csíkszereda távolság kb. 950 km. Várhatóan az esti órákban érkezünk Csíkszeredába.

Részvételi díj:

Kalkuláció alatt

Az ár tartalmazza:

     5 éjszaka szállás 3* szállodákban

√     Félpanziós ellátás (reggeli + vacsora)

    Idegenvezető magyar nyelven

    Utazás légkondicionált autóbusszal

Az ár nem tartalmazza:

×     Belépők

×     Borravalók

×     Utasbiztosítás, mely megkötése mindenkinek kötelező. Indulásnál a biztosítási kötvényt be kell mutatni. Aki ezzel nem rendelkezik, kizárható az utazásból. Irodánk készséggel közreműködik a kötvények beszerzésében, amennyiben ezt jelzed felénk!

Belépők:

Tehát a részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket.

Ennek két oka van:

1.) Mindenki saját korának megfelelő jegyeket vásárolhat így (diák diákjegyet, nyugdíjas neki való kedvezményes jegyet).

2.) De az is előfordulhat, hogy voltatok már ezeken a helyeken és nem szeretnétek ismét költeni a látogatásra.

Az idegenvezető általában összegyűjti a látogatás előtt a belépő árát (elkerülendő a hosszas sorban állást). Kérjük, hogy közreműködésetekkel könnyítsétek idegenvezető munkáját !

A következő belépőkre lehet számítani az utazás folyamán:

–     Edirne / Szelim dzsámi

 –     Rodostó / Rákóczi ház

–     Istanbul / Kék mecset, Szulejmán I. dzsámi, Hagia Sophia székesegyház, Topkapi palota

A belépők összege megközelítőleg 75,- török líra = 25,- €

 

Az utazásszervező és az utas jogairól az utasszerződésben kaphatsz információt. A szerződés szövegét itt olvashatod el: 

http://benerus.eu/utazasi-szerzodes/

 

 

 

 

 

 

 

Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes